fbpx

Waar kan ik je mee helpen?

Als orthomoleculair voedingsadviseur en gewichtsconsulent kan ik je helpen met het optimaliseren van je voedingspatroon, het bereiken (en behouden) van een gezond gewicht en het verbeteren van je – fysieke en mentale – gezondheid. Niet door te diëten maar door je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen en door de balans te vinden tussen gezond en genieten. Daarvoor hanteer ik de zogenaamde 80/20-regel. Die houdt in dat je 80% van de tijd gezond en voedzaam eet en 20% van de tijd minder gezonde keuzes mag maken. Ja, je leest het goed: je mag dus nog gewoon chocolade, chips, wijntjes of wat dan ook. Als je daarna maar weer omschakelt naar je gezonde gewoontes, dan is er niks aan de hand.

Voeding en suppletie

Ik ga je leren wat voeding voor jouw lichaam doet. Welke invloed voeding heeft op bijvoorbeeld je spijsvertering, je bloedsuikerspiegel en je hormonen. Vervolgens gaan we op zoek naar wat voor jouw lichaam werkt, hoe je van bepaalde kwaaltjes af kunt komen en jouw gezondheid (en gewicht) kunt optimaliseren. De orthomoleculaire gezondheidsleer streeft er naar om ons lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om zo gezond mogelijk te blijven, zowel fysiek als mentaal. Die bouwstoffen halen we uit voeding en suppletie.

Je krijgt van mij een voorbeeldmenu maar gaat ook leren om zelf gezonde menu’s te maken. Zonder allerlei moeilijke en dure ingrediënten, gewoon gezonde gerechten waar het hele gezin van kan meegenieten zodat je niet 3 verschillende maaltijden hoeft te bereiden.

Hoe ziet een begeleidingstraject eruit?

Gratis kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen. We bespreken (telefonisch of via beeldbellen) jouw klachten, doelen en verwachtingen. Daarnaast vertel ik je meer over mijn werkwijze en aanbod. Samen bekijken we dan wat het beste bij jou past.

 

Besluit je om samen met mij aan je doelen te gaan werken, dan plannen we een intakegesprek in. Ter voorbereiding op dat gesprek stuur ik je een voedingsdagboek en een intakeformulier toe, met het verzoek die een paar dagen voor ons gesprek ingevuld terug te sturen. Zo kan ik me goed voorbereiden op ons gesprek en hebben we tijdens het gesprek zelf voldoende tijd om jouw hulpvraag te bespreken.

 

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend!

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreken we het ingevulde intakeformulier en nemen we het bijgehouden voedingsdagboek door. Aan de hand van het dagboek bespreken we jouw huidige eetgewoonten en leefstijl en op basis daarvan krijg je alvast een aantal tips en tricks mee, zodat je na het intakegesprek meteen aan de slag kunt met je nieuwe, gezondere leefstijl.

 

Bij een live consult (in de praktijk) hoort ook een lichaamsanalyse: ik meet o.a. je vetpercentage, spiermassa, viscerale vetwaarde, vochtgehalte en BMI om de voortgang tijdens het traject te kunnen monitoren.

In het geval van online begeleiding geef je zelf een aantal gegevens aan mij door en hou je vervolgens je progressie bij door jezelf bijvoorbeeld te wegen, meten of foto’s te maken.

 

Als ik alle gegevens heb ga ik een persoonlijk behandelplan en voedingsplan voor je opstellen, wat ik je per e-mail toestuur. Mijn adviezen zijn altijd persoonlijk, afgestemd op jouw leefstijl, doelen, voorkeuren en allergieën of intoleranties.

Vervolgtraject

De vervolgconsulten vinden om de week plaats. We bespreken tijdens die consulten uitgebreid hoe het de afgelopen 2 weken is gegaan. Wat heb je ervaren, wat ging er goed en wat vond je lastig?

 

De vervolgconsulten kun je zien als coachsessies; ze houden je gemotiveerd en werken als stok achter de deur. Daarnaast is het fijn om gewoon even te kunnen sparren, vragen te kunnen stellen of ervaringen te delen.

 

Naast de 2-wekelijkse coachsessies sta ik 24/7 (oke niet letterlijk, ik slaap soms ook ;)) via whats app of e-mail voor je klaar om advies te geven wanneer jij dat nodig hebt.

 

We werken samen, in (kleine) stapjes, toe naar jouw doel. We gaan niet voor snelle, korte-termijn resultaten maar voor gezonde, duurzame veranderingen.

Klinkt goed! Ik wil graag contact!

Gratis
kennismakingsgesprek